Collectie: It's your gender and sexuality


Flessen

Voor mijn collectie ben ik geïnspireerd geraakt door flessen gemaakt van glas. De vormen van deze flessen fascineren mij. Alle flessen hebben etiketten ofwel labels, deze beschrijven de inhoud van de flessen. Deze beschrijving klopt niet altijd. 

Gender en seksualiteit

Dit is ook zo bij de labels van gender en seksualiteit. Hiermee bedoel ik bijvoorbeeld lesbisch of transgender.

Er zijn mensen die zich identificeren met een label dat niet (compleet) bij ze past als je kijkt naar de precieze omschrijving van deze labels. Toch gebruiken ze deze labels omdat ze zich comfortabel voelen bij deze labels.

Vlaggen

Al deze labels in verband met gender en seksualiteit hebben hun eigen vlaggen, de bekendste daarvan is de regenboogvlag.

Ik besloot nieuwe vlaggen te maken, voor deze vlaggen heb ik de kleuren van de oude vlaggen gebruikt. In de nieuwe vlaggen overlappen de kleuren elkaar deels en zijn alle kleuren aan elkaar verbonden.
Foto's: Maarten Delobel

Alle foto's op deze pagina zijn gemaakt door Maarten Delobel